Fritid

Fritid

Jeg har ikke så veldig mye fritid, det må jeg innrømme. Mesteparten av tiden så løper jeg fra den ene avtalen til den andre. Så er det selvsagt ungene som skal følges opp på skole og annet. Det er med andre ord mye som skjer.

Samtidig så er det veldig viktig at man har tid nok til å pleie egne interesser, til å være bare meg selv. Før har jeg slitt med at jeg prøver å gjøre for mye for alle andre og da ble jeg utbrent. Så nå er jeg opptatt av å legge inn nok pauser i hverdagen så jeg får tid til å pleie meg selv.

Lese

Jeg har ingen favoritt forfattere, men leser litt av hvert. Hvis jeg er svak for noe, så er det krim historier. Jeg leser gjerne engelske bøker fordi jeg føler at det er et større utvalg. Så leser jeg science-fiction og selvsagt blir det en del faglitteratur. For meg er det å ha 10-15 minutter alene, og bare slappe av med en bok helt utmerket.

Turer i naturen

Jeg er også veldig glad i å gå turer i skog og mark. Det er noe befriende ved å bare kunne slappe av og la naturens ro fylle meg. Noen ganger så går jeg fort og gjør det til en treningsøkt. Andre ganger er bare rusler jeg. Fordelen med å legge inn en tur i skogen eller bare en tur ut alene, er at man kan gjøre akkurat det man vil.

Derfor avtaler jeg alltid med min mann hvor lenge jeg blir borte, så gjør jeg det som faller meg inn når jeg er ute. Vi har hver vår dag (ja, her må det være organisert) så han har sine fridag på tirsdager og jeg på torsdager.

Involver barna

Jeg hadde ikke hatt sjans til å få tid til å lese litt eller gjøre andre ting hvis ikke ungene hadde vært med og hjulpet til i huset. Det er selvsagt delte meninger om hvor mye unger skal gjøre og hva de skal gjøre, men her i huset må de hjelpe til helt uten å få noe ekstra penger.

Vi betaler for idrettsaktiviteter, bladet, internett og mobil abonnement, bare for å nevne noe. Så vi har blitt enig som en familie at alle hjelper til med de vanlige oppgavene i huset, så kan de be om å få ekstra oppgaver hvis de vil tjene mer.

På denne måten er det mulig for oss voksne å slappe av når kvelden kommer, for ungene har vært med å sikre at vi har et relativt rent og ryddig hus. Før vi fikk til denne ordningen, stod vi voksne ofte om kvelden og ryddet etter ungene, vasket opp, ordnet med klær og alt annet som vi ikke rekker på en hverdag. Nå er det mest gjort på dagen før vi kommer hjem, så kan vi slappe av når kvelden kommer.

Anbefales på det sterkeste!